ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΤΕΠΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Εκπληρώνοντας την υπόσχεση για δράσεις που θα μας επιτρέψουν να συναντηθούμε ξανά, σας προσκαλούμε σε μια μοναδική περιπατητική διαδρομή στην ιστορική περιοχή του Ντεπό, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ. για να περιηγηθούμε στην νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης, συνθέτοντας τα αστικά κομμάτια μνήμης αλλοτινών εποχών της πόλης.

Με ξεναγό μας την έμπειρη Νατάσσα Κοσμίδου και όριο 20 ατόμων, θα διανύσουμε την ιδιαίτερη διαδρομή που συνθέτουν οι ιστορίες που έγραψαν ένας εξόριστος Σουλτάνος, ένας σπουδαίος Ιταλός αρχιτέκτονας που κατασκευάζει την πρώτη γραμμή του τραμ, μια όμορφη ιστορία αγάπης, οι αποθήκες, πολλές οκάδες αλεύρι, λίγο πνεύμα και ένας «Κρόνος» που φιλοξενεί μια συλλογή παιχνιδιών και αντικειμένων μιας άλλης εποχής. Το ραντεβού μας είναι στο 14ο Γυμνάσιο, στη συμβολή των οδών Θ. Σοφούλη και Γ. Παπανδρέου. Με πρώτη στάση μας το Βοτανικό Μονοπάτι, θα συνεχίσουμε στη συνοικία Ουζιέλ, τις Βίλλες Ζαρντινίδη και Αλλατίνη, το Ντεπό, τη Βίλλα Μπιάνκα, τους Μύλους Αλλατίνη και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Ο περίπατος θα καταλήξει στη ταβέρνα Κρόνος για να συνδυάσουμε… το τερπόν μετά του ωφελίμου.

Ενημερώστε μας για την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε στο γεύμα ώστε να γίνουν οι ανάλογες κρατήσεις στην ταβέρνα και, βέβαια, μην ξεχάσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης) για την είσοδο στο χώρο.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Αρωγής ΑΧΤΙΔΑ

Τιμή συμμετοχής στην περιπατητική διαδρομή ανά άτομο: 20 ευρώ Δεν συμπεριλαμβάνεται η προαιρετική συμμετοχή στο γεύμα Δηλώσεις συμμετοχής: 6955 268115 Αθηνά Λένα

* Σε περίπτωση βροχής ή μεγάλου αριθμού συμμετοχών, ο περίπατος μετατίθεται ή επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ.