ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,
Εκπληρώνοντας την υπόσχεση της προηγούμενης επικοινωνίας μας, για δράσεις που θα μας επιτρέψουν να συναντηθούμε ξανά, επανερχόμαστε με την πρόσκληση σε μια περιπατητική διαδρομή στην Άνω Πόλη, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ. για να περιηγηθούμε στο βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης και τη σύνδεσή του με το σήμερα. 

.

Με ξεναγό μας την έμπειρη Νατάσα Κοσμίδου, όριο 20 ατόμων και τη μάσκα μας μαζί, δίνουμε ραντεβού και ξεκινάμε τη διαδρομή μας από τον Πύργο Τριγωνίου στα Κάστρα και απολαμβάνουμε την όμορφη θέα της πόλης. Συνεχίζοντας, σύντομα θα βρεθούμε στη Μονή Βλατάδων και θα επισκεφθούμε το Καθολικό της με τις τοιχογραφίες του ύστερου 14 ου αιώνα.
Κατηφορίζοντας τα σοκάκια της Άνω Πόλης θα κάνουμε μια στάση στην κατάφυτη αυλή του παλαιοχριστιανικού Ναού του Οσίου Δαβίδ και θα ανακαλύψουμε το θησαυρό που φυλάσσει στην κόγχη του ιερού του. Λίγο παρακάτω, στην πλατεία Κουλέ Καφέ, θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Λουτρό, το μοναδικό σωζόμενο της περιόδου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατό μας στον Ναό του Αγίου Νικολάου του Ορφανού, μετόχι της Μονής Βλατάδων.
Και επειδή θα έχουμε πολλά να πούμε στην επανασύνδεσή μας αυτή, η διαδρομή μας θα καταλήξει στην είσοδο της Ευαγγελίστριας, στην ταβέρνα «Άσυλο», ένα από τα τελευταία ιστορικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.
Ενημερώστε μας για την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε στο γεύμα ώστε να γίνουν οι ανάλογες κρατήσεις στην ταβέρνα.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Αρωγής ΑΧΤΙΔΑ